maanantai 7. marraskuuta 2016

Kuvia puulle


Olin viime viikolla poissa töistä. Sijaisenani oli nuori mies, joka on innostunut erilaisista kuvataiteen projekteista. Perjantaina kuutoset aloittivat hänen kanssaan tauluja tekniikalla, jota oli jo pitkään aikonut kokeilla, mutta se oli jäänyt aikomuksen asteelle.


Jokainen oppilas valitsi kuvan. Osa toi kotoa valokuvan itsestään isänsä kanssa, osalla oli mukana muuten vain mukava kuva. Kuvista otettiin kopio, joka sitten kiinnitettiin Erikeepperillä vanerille, niin, että kuvapuoli oli "alaspäin". Liima oli kuulemma levitetty vanerille ja kuva paineltu tiiviisti siihen päälle.


Tänään maanantaina sitten oppilaat alkoivat irrottaa sitä paperia siitä. Kun paperin kostutti rätillä, se alkoi varovasti hierottaessa kuoriutua irti.


Paperin irrottaminen sujui melko nopeasti, toki työn koosta ja tekijän tyylistä riippuen. Kopiopaperissa ollut muste oli siirtynyt vanerille ja paperimassa lähti kokonaan pois. Aika hurjaa!Lopuksi työt lakattiin vielä koululta löytyneellä lakalla. Niistä tuli hienoja! Mielikuvitus alkoi hyrrätä! Tätä tekniikkaahan voisi käyttää vaikka mihin!

Kokeilin muuten vielä iltapäivällä itsekin. Tutkin nettiä ja sain selville, että kuvien kiinnitykseen toimisi myös "Gloss Medium" akryyliväreille. Kollegalta sain selville, että veistoluokan maalikaapissa oli ihan vastaavaa tuotetta pullovärejä varten hankittuna, 5 litran astioissa. Käytin sitä pienen kuvan kiinnitykseen jätelaatikosta löytämälleni pienelle puunpalalle. Pari tuntia myöhemmin aine tuntui olevan jo kuivaa, joten kostutin paperin ja rullasin sen pois. Toimi hienosti! Kuvaa siitä en tullut vielä ottaneeksi. 


Oli taas hienoa nähdä, miten hienosti jokainen oli tarttunut toimeen ja tehnyt omanlaisensa työn!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti