sunnuntai 21. elokuuta 2016

Aamulla leirikouluun

Lähden aamulla kuutosteni kanssa leirikouluun Kisakeskukseen Fiskarsiin. Tuntuu hyvältä saada viettää aikaa pelkän tämän luokan kanssa. Hehän olivat kaksi kouluvuotta osana suurta yhdysluokkaa. Mukaan lähtee kaksi oikein mukavaa huoltajaakin, joten minun ei tarvitse olla ihan joka hetki skarppina. Ennätän siis varmasti jutella oppilaitten kanssa ja voimme puhua myös kouluvuoden jatkosta uuden opetussuunnitelman alla.

Perjantaina pääsimme koululla jo vastaremontoituun luokkaamme purkamaan muuttolaatikoita. Oppilaiden erot näkyivät. Osa teki oma-aloitteisesti hommia, osa purki laatikoita pyydettäessä ja osa istui ihan tyytyväisenä antaen muiden rehkiä. Vaatii tietoista päätöstä olla arvottamatta oppilaita tämän perusteella. Niin helposti sitä olisi tyytyväinen ahkeriin tekijöihin ja ärtyisi leppoisammin tilanteeseen suhtautuviin. Totta kai kehuin ja kiitin kaikkia oppilaita ja olimme yhdessä tyytyväisiä siihen, että luokka odottaa meitä leirikoulun jälkeen heti käyttökelpoisena. Kaappeja on vielä järjesteltävä paljon, mutta ainakin muuttolaatikot saatiin pois ja luokan lattia saadaan pestyä kunnolla poissaolomme aikana.

Olen tavattoman tyytyväinen siihen, että saan opettaa tänä lukuvuonna näin pientä ryhmää. Tilanne on todella herkullinen sitä ajatellen, että nyt pitäisi oppia käyttämään uusia menetelmiä opettamisessa ja oppimisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti